Go Back

Cremet vegansk gulerodssuppe

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder
  • 1 stort eller 2 små løg
  • 1 tsk. ingefærpulver
  • 2 kryddernelliker
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • muskatnød
  • 1 liter Bridge mandeldrik
  • 4 spsk. Bridge havre cuisine
  • olivenolie
  • salt

Til dekoration:

  • 1 håndfuld ristede mandler
  • frisk koriander eller persille

Noter

Rens og skær gulerødderne i stykker. Snit løg og svist i 3-4 spsk. olie, salt og alle krydderierne bortset fra gurkemeje og muskatnød.
Tilføj gulerødderne efter et par minutter. Hæld da mandeldrik i, dæk til og lad det koge indtil gulerødderne er bløde.
Fjern laurbærbladet, kryddernellikkerne og blend til en cremet konsistens. Tilføj gurkemeje og fint revet muskatnød. Tilføj salt efter behag.
Server suppen i en tallerken med en skefuld havre cuisine pyntet med mandler og friske koriander eller persille.