Jackfruit er det nyeste skud på stammen hos vegetariske og veganske forbrugere. Det anvendes som køderstatning, grundet dets trevlede konsistens er det godt som erstatning for tun og er derfor fremragende i en vegansk tunsalat. Husk at krydre det, da jackfruit blot har en mild frugtagtig smag.
Forb. tid15min
Tilb. tid15min
Samlet tid30min
Antal: 4personer
Ingredienser
1dåsejackfruit
2fedhvidløg
1løgstort
½dllimesaft
1dlvegansk mayonnaise
1spsksennep
lidtchilipulver
2gulerødder
½æble
½dlpickles
1dlmandler, cashewnødder eller andre nødder
salt og peber
Noter
Hak hvidløg og løg. Skyl den drænede jackfruit og skær de hårde hjørne af, som på en ananas. Hæld jackfruit, vand, limesaft, hvidløg og det meste af løget (gem noget til dressingen) i en gryde og lad det simre under låg i 15 minutter. Omrør derefter jævnligt for at brække jackfruiten i mindre stykker, så det ligner tun. Hak gulerødder, pickles, nødder og æble og sæt det til side. Når jackfruitblandingen er kølet af, bland da de finthakkede ingredienser og resten af løget i den sammen med mayonnaise, chilipulver og sennep. Smag til med salt og peber.