Go Back

Pizza Napoletana med oliven, kapers, ansjoser og ruccola.

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: pizza

Ingredienser

Dej:

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 200-250 g durummel

Fyld:

  • 1 glas tomatpesto
  • 150 g frisk mozzarella
  • 8 ansjosfileter i olie
  • 2 spsk kapers
  • 1 glas oliven
  • ruccola

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Bland vand og gær.
  • Tilsæt olie og salt.
  • Rør mel i lidt ad gangen og ælt til du har en elastisk dej.
  • Lad dejen hæve under et klæde i 1-1,5 timer.
  • Rul dejen tyndt ud og læg den et stykke bagepapir.
  • Tænd ovnen på 250g og lad en bageplade varme med i ovnen.
  • Smør tomatpestoen i et jævnt lag på dejen.
  • Skær evt. ansjosfileterne i mindre stykker og fordel dem.
  • Fordel mozzarellaen jævnt og slut af med kapers.
  • Flyt pizzaen til den varme bageplade og bag den i 5 min.
  • Tag pizzaen ud og kom nu oliven på.
  • Bag pizzaen i yderlige 6-7 min.
  • Når pizzaen er færdigbagt pyntes den med ruccola.