Go Back

Tarteletter med vege-ricotta

Veganske tarteletter med vege-ricotta
Ret: Forret, Hovedret, Snack
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 g semi fuldkornsmel
  • 30 g olivenolie
  • 30 g vand
  • 1/2 tsk salt

Grøntsagsricotta

  • 1 liter Bridge sojadrik
  • 5 spsk æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 bundt friskekrydderurter: timian, dild, fennikel, persille, purløg, merian
  • 2 spsk bagepulver
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Kog sojadrik op, sluk for varmen og tilsæt eddike og omrør kort
  • Dæk til og lad det stivne i nogle minutter, til du kan se hvide flager skilt fra den klare væske
  • Hæld stivelsen i en slynge eller sigte dækket med et viskestykke og skyl det blidt med varmt vand for at skylle rester fra eddiken væk
  • Lad det tørre i viskestykket til det er solidt, men stadig blødt. Krydder med bagepulver, krydderier, salt og peber
  • Bland mel med salt i en skål, tilsæt olie og ælt det. Tilsæt vand og ælt til dejen er glat og homogen. Rul den tynd og skær den ud i 5 cirkler
  • Vend aluminium muffin forme på hovedet, smør med til olie og læg dejskriverne over dem, så de flugter med kanterne. Prik toppen med en gaffel og bag ved 180 o C i cirka 20 minutter
  • Tag forsigtigt tarteletterne af formene. Når de er helt kolde, fyldes de med vege-ricottaen med en sprøjtepose
  • Pynt evt. med lidt af krydderurterne og lidt tomater