Udskriv

Grillet laks med citronolie

Saftig og smagsfuld laks grillet i avispapir, som giver en dejlig røget smag
Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid45 min
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer

Equipment

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 200 g squash
  • 200 g aubergine
  • 200 g champignon
  • 200 g tomater
  • 2 rødløg
  • 3 spsk olivenolie med citron
  • Salt og peber
  • 4 kviste timian
  • 2-3 bundt bredbladet persille
  • 2 lag avis

Sådan gør du

  • Vask laksen, dup den tør og del den i 4 lige store stykker
  • Vask grøntsager og skær dem i skiver. Skræl løgene og skær dem i fine ringe
  • Læg et lag vasket persille på avispapiret og læg derefter laksestykkerne ovenpå. Fordel olivenolien ud over laksen og krydr med salt og peber
  • Læg grøntsagerne, løg og timian oven på laksen
  • Læg resten af persillen ovenpå som et låg. Læg nu resten af af persillen ovenpå, som et låg
  • Luk avisen rundt om laksen, så den er helt pakket ind. Gennemvæd pakken i saltvand, så avispapiret bliver vådt
  • Tilbered laksepakken på grillen i 20-25 min.
  • Bemærk: Når man griller i avispapir, får laksen en lækker røgfyldt aroma. Det er dog vigtigt at laksen er helt dækket med persillen, så farven fra avisen ikke smitter af på laksen. Alternativt kan sølvpapir bruges.