Veganske jackfruit tacos

Nemme og spicy tacoskaller med fyld af jackfruit
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

Til jackfruit:

  • 2 dåser jackfruit
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 løg skåret i fine stykker
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1,3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk ahornsirup
  • ½ lime, saften herfra
  • tsk chilipulver/flager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/4 tsk salt

Til tacos

  • 8 tacoskaller
  • 1 avokado i tynde skiver
  • 1/2 dl koriander
  • 1/4 rødløg i tynde skiver
  • limebåde

Sådan gør du

  • Start med at dræn jackfruit for væske, pres den evt. med hænderne
  • Intet skal skæres væk eller fjernes, da alt kan spises. Du kan evt. hakke jackfruiten groft.
  • Varm olie i en gryde over medium varme. Når gryden er varm tilføjes løg og hvidløg og lad dem sautere i ca. 5 minutter.
  • Kom jackfruiten i gryden sammen med bouillon, sirup, lime juice og alle krydderierne.
  • Kom låg på gryden og lad det simre til jackfruiten er blevet mør og halvdelen af væsken er væk fra gryden. Ca. 5 minutter.
  • Tag nu en kartoffelmoser og mas jackfruiten til den får en revet tekstur. Hvis du synes det er for vådt, kan du koge det lidt længere tid. Og omvendt hvis du synes det er for tørt, kan du tilføje mere bouillon.
  • Opvarm taco skallerne. Når de er varme anrettes de med jackfruit fyld, avokado, rødløg og koriander.
  • Afslut med lidt limejuice. Velbekomme!