Vegansk tzatziki lavet på sojadrik
Prøv The Bridge Bio´s opskrift på vegansk tzatziki uden græsk yoghurt.
Ingredienser
- 1 L sojadrik
- 1 brev mælkesyrebakterier (omkring 18g mælkesyrebakterier Acidophilus & Bifidus)
- 1 agurk
- hvidløg
- 10 ml ekstra jomfru olivenolie
- salt
- frisk purløg og dild
- sprøde brødchips
- Kalamata oliven
Sådan gør du
- Varm sojadrikken op til 40-45 °C i en gryde.
- Tag derefter gryden af komfuret og tilsæt bakteriekulturerne.
- Nu skal massen syrnes de næste 8-12 timer, det er vigtig at opretholde en temepratur på 40-45 °C . Hvis du ikke er indehaver af en yoghurtmaskine, kan du stille gryden ind i din ovn ved laveste temperatur og med lågen på klem. Alternativt kan du komme væden i en steriliseret beholder med låg og hold den varm i en termotaske med en skål varm vand i bunden.
- Når massen er syrnet, overtræk da indersiden af et dørslag med et sterilt viskestykke, hæld sojayoghurten i, og lad den derefter stå i køleskabet i et par timer eller mere.
- Skræl agurken og fjern frøene med en teske
- Riv din agurk og læg den i en si sammen med lidt salt for at fjerne overskydende væde.
- Bland salt, citronsaft og olie en skål.
- Kom yoghurten og agurken i skåle.
- Press hvidløg og snit purløg og bland det hele sammen i skålen.
- Lad det hvile i køleskabet en times tid.
- Server med dild, sprøde brødchips og oliven.
- Tzatziki kan opbevares i køleskabet 2-3 dage i en lukket beholder.