Vegansk tun med jackfruit

Jackfruit er det nyeste skud på stammen hos vegetariske og veganske forbrugere. Det anvendes som køderstatning, grundet dets trevlede konsistens er det godt som erstatning for tun og er derfor fremragende i en vegansk tunsalat. Husk at krydre det, da jackfruit blot har en mild frugtagtig smag.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse jackfruit
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg stort
  • ½ dl limesaft
  • 1 dl vegansk mayonnaise
  • 1 spsk sennep
  • lidt chilipulver
  • 2 gulerødder
  • ½ æble
  • ½ dl pickles
  • 1 dl mandler, cashewnødder eller andre nødder
  • salt og peber

Noter

Hak hvidløg og løg. Skyl den drænede jackfruit og skær de hårde hjørne af, som på en ananas. Hæld jackfruit, vand, limesaft, hvidløg og det meste af løget (gem noget til dressingen) i en gryde og lad det simre under låg i 15 minutter. Omrør derefter jævnligt for at brække jackfruiten i mindre stykker, så det ligner tun.
Hak gulerødder, pickles, nødder og æble og sæt det til side. Når jackfruitblandingen er kølet af, bland da de finthakkede ingredienser og resten af løget i den sammen med mayonnaise, chilipulver og sennep. Smag til med salt og peber.