Vegansk spaghetti bolognese

Lækker vegansk bolognese sauce lavet på ærtekød
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket i små stykker
  • 2 gulerødder, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk basilikum
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk oregano
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk chiliflager (valgfrit)
  • 2,5 dl ærte kød
  • 1½-2 spsk soja
  • 2,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl tomatkoncentrat
  • 8 dl hakkede tomater
  • 2 spsk gærflager
  • 1 dl frisk basilikum
  • 400-500 g spaghetti

Sådan gør du

  • Varm olivenolien i en stor gryde. Kom gulerødder og løg i gryden og sauter i ca. 5 min.
  • Tilsæt peber, vent med saltet, da både sojaen og bouillonen vil give en masse salt.
  • Tilsæt nu basilikum, oregano, timian, laurbærblad og chilliflager og bland godt. Tilsæt evt. mere olivenolie, hvis gryden er blevet for tør.
  • Tilsæt hvidløg og steg 2-3 min.
  • Kom nu dit ærtekød i gryden og bland godt, så det bliver dækket af grøntsagerne og krydderierne.
  • Tilsæt soja, som vil give ærtekødet en lækker smag og farve.
  • Tilsæt hurtigt bouillon til gryden, bland det hele godt sammen og lad det simre i 1-2 min.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, bland det godt og lad det stege i 1-2 min. Kom de hakkede tomater i.
  • Når sovsen begynder at koge, er det vigtigt at du får det hele blandet godt sammen. Lad retten simre i 7-9 minutter ved medium-lav varme.
  • Kog pastaen imens bolognesen simre. Server pasta med bolognese og hakket basilikum.