Vegansk spaghetti bolognese
Lækker vegansk bolognese sauce lavet på ærtekød
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket i små stykker
- 2 gulerødder, skåret i tern
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk basilikum
- 1 spsk timian
- 1 spsk oregano
- 1 laurbærblad
- 1 tsk chiliflager (valgfrit)
- 2,5 dl ærte kød
- 1½-2 spsk soja
- 2,5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl tomatkoncentrat
- 8 dl hakkede tomater
- 2 spsk gærflager
- 1 dl frisk basilikum
- 400-500 g spaghetti
Sådan gør du
- Varm olivenolien i en stor gryde. Kom gulerødder og løg i gryden og sauter i ca. 5 min.
- Tilsæt peber, vent med saltet, da både sojaen og bouillonen vil give en masse salt.
- Tilsæt nu basilikum, oregano, timian, laurbærblad og chilliflager og bland godt. Tilsæt evt. mere olivenolie, hvis gryden er blevet for tør.
- Tilsæt hvidløg og steg 2-3 min.
- Kom nu dit ærtekød i gryden og bland godt, så det bliver dækket af grøntsagerne og krydderierne.
- Tilsæt soja, som vil give ærtekødet en lækker smag og farve.
- Tilsæt hurtigt bouillon til gryden, bland det hele godt sammen og lad det simre i 1-2 min.
- Tilsæt tomatkoncentrat, bland det godt og lad det stege i 1-2 min. Kom de hakkede tomater i.
- Når sovsen begynder at koge, er det vigtigt at du får det hele blandet godt sammen. Lad retten simre i 7-9 minutter ved medium-lav varme.
- Kog pastaen imens bolognesen simre. Server pasta med bolognese og hakket basilikum.