Vegansk pulled jackfruit

Jackfruit er det nyeste skud på stammen hos vegetariske og veganske forbrugere. Det anvendes som køderstatning, grundet dets trevlede konsistens er det godt som pulled jackfruit - en vegansk udgave af pulled pork. Husk at krydre det godt, da jackfruit blot har en mild frugtagtig smag.
Forb. tid5 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 5 min

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg finthakket
  • 1 tsk ceylon kanelpulver
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 2 tsk paprika
  • 4 spsk barbecuesauce
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 0,5 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser jackfruit
  • chilipulver

Noter

Opvarm olien og svits løg til de er bløde i cirka 10-12 minutter. Tilsæt kanel, spidskommen, paprika og lad det koge i 2-3 minutter.
Tilsæt eddike og barbecuesauce og bland det godt før tomaterne, drænet jackfruit og 200 ml vand tilsættes. Smag til med chili.
Lad det simre under låg i 30 minutter. Omrør hver 5-10. minut, for at brække jackfruiten i mindre stykker. Lad det simre 10 minutter yderligere uden låg.
Når det har kogt, brug da to gafler til at trevle jackfruiten. Smag til og tilføj eventuelt mere barbecuesauce for at gøre konsistensen mere klistret.