Tempeh med nudler, broccoli og rødløg
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 glas tempeh fra Biogan
- Udon eller soba nudler
- 1 stort rødløg
- 1 stort broccoli
- 4 æg
- 2-3 forårsløg
- olie til stegning
- 1 lime
- tamari
- 1 tsk. fivespice
- Pynt evt. med ristede eller saltede peanuts
Sådan gør du
- Pil løget og skær det ud i tynde strimler.
- Skær tempehen ud i tynde strimler . Tempeh smager neutralt og vi anbefaler at have dem marineret natten over. Vi kan foreslå en tamari marinade eller en chilli marinade.
- Skær broccolien i små buketter og kom det i kogende vand i et par minutter. Tag broccolien op og kog nu nudlerne i det samme vand.
- Kom lidt olie på en stor pande eller i en wok og steg tempehen i et par minutter. Tag det af, og kom herefter lidt mere olie på panden og tilføj broccolien.
- Lad broccolien svitse i et par minutter og kom herefter nudlerne i og steg igen.
- Tilsæt nu saften fra lime, fivespice og rødløg og lad det stege med i et par minutter.
- Ryk det hele til siden og kom æggene på panden. Lad dem stege i 20-30 sek. og bland herefter det hele sammen.
- Kom tempehen tilbage i panden og tilsæt tamari.
- Smag evt. til med ekstra krydderier og limesaft og pynt med forårsløg og peanuts.