Svampet squashkage med valnødder

Vegansk, lækker og svampet squashkage med valnødder og frosting
Ret: Dessert
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 350 g økologisk hvedemel
  • 250 g økologisk brun farin
  • 150 g økologiske valnødder
  • 2 dl økologisk smagsneutral olie
  • 2 dl økologisk plantemælk
  • 4 tsk økologisk stødt kanel
  • 2 tsk økologisk stødt kardemomme
  • 1 knivspids økologisk stødt nellike
  • 2 tsk økologisk vaniljesukker
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk økologisk natron
  • 1 tsk økologisk bagepulver
  • 1 økologisk revet squash

Creme cheese frosting

  • 1 bæger vegansk smørreost
  • 1 tsk økologisk vaniljepulver
  • Skallen fra en økologisk appelsin
  • Skallen fra en økologisk citron
  • 2 spsk økologisk appelsinsaft
  • 1 spsk økologisk citronsaft
  • 1 knivspids havsalt

Sådan gør du

  • Start med at riste valnødderne på en tør pande (rist evt. 50 g. ekstra som pynt til kagen)
  • Bland derefter først de tørre ingredienser : mel, sukker, krydderier, salt, natron, bagepulver, de ristede og groftknuste valnødder- og derefter plantemælk, olie, citronsaft, revet citronskal og revet squash. For en mere fedtfattig kage, kan en  ½  dl olie skiftes ud med  ½ dl plantemælk
  • Kom dejen i en form smurt med lidt olie og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca 45 min. Stik en kniv eller en strikkepind i den, hvis der ikke er noget dej der hænger ved, er den færdig
  • Rør den veganske cremecheese frosting sammen, men lad kagen køle helt af inden du kommer den på. Pynt evt med ristede valnødder og lidt revet appelsinskal