Spyd med tofu og peberfrugt

Lækre spyd med tofu og peberfrugt, perfekt til sommeren grillaftener
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 glas tofu
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk chili
  • 1 spsk æblecidereddike

Dressingen

  • 200 ml soja cuisine
  • 1 lime (saft og skal herfra)
  • purløg
  • Olivenolie og salt

Sådan gør du

  • Placer peberfrugterne i et fad med olie og salt
  • Bag dem i ovnen ved 190°C i 35 minutter
  • Efter bagning, lægges peberfrugterne i en skål og dækkes med husholdningsfilm. Lad dem stå i en halv time
  • Når de er kølet ned, skal skindet fjernes. Åben nu peberfrugterne og fjern kernerne, skær herefter peberfrugterne i aflange stykker
  • Hæld en smule olie i en lille gryde, og varm det op ved middel varme, sammen med rosemarin, hvidløg og chili.
  • Lad peberfrugtstykkerne marinere i olien sammen med æblecidereddike. Gem en smule af olien. Lad dem stå i køleskabet imens du gør de sidste ting klar
  • Skær tofuen i rektangulære stykker, så de kan komme på spyd, uden at gå i stykker.
  • Lad peberfrugten dryppe af og pak nu tofuen ind i peberfrugten. Luk evt. med en lille tandstik af træ.
  • Ny er spydende klar til tilberedning enten i ovn, på en pande, eller endnu bedre på en grill. Under tilberedningen kan du med fordel pensle spydende med resten af krydderolien.
  • Bland soja cuisine med skal og saft fra lime, salt, olie og fint hakket purløg. Velbekomme!