Spyd med tofu og peberfrugt
Lækre spyd med tofu og peberfrugt, perfekt til sommeren grillaftener
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 glas tofu
- 2-3 kviste rosmarin
- 2 fed hvidløg
- ½ frisk chili
- 1 spsk æblecidereddike
Dressingen
- 200 ml soja cuisine
- 1 lime (saft og skal herfra)
- purløg
- Olivenolie og salt
Sådan gør du
- Placer peberfrugterne i et fad med olie og salt
- Bag dem i ovnen ved 190°C i 35 minutter
- Efter bagning, lægges peberfrugterne i en skål og dækkes med husholdningsfilm. Lad dem stå i en halv time
- Når de er kølet ned, skal skindet fjernes. Åben nu peberfrugterne og fjern kernerne, skær herefter peberfrugterne i aflange stykker
- Hæld en smule olie i en lille gryde, og varm det op ved middel varme, sammen med rosemarin, hvidløg og chili.
- Lad peberfrugtstykkerne marinere i olien sammen med æblecidereddike. Gem en smule af olien. Lad dem stå i køleskabet imens du gør de sidste ting klar
- Skær tofuen i rektangulære stykker, så de kan komme på spyd, uden at gå i stykker.
- Lad peberfrugten dryppe af og pak nu tofuen ind i peberfrugten. Luk evt. med en lille tandstik af træ.
- Ny er spydende klar til tilberedning enten i ovn, på en pande, eller endnu bedre på en grill. Under tilberedningen kan du med fordel pensle spydende med resten af krydderolien.
- Bland soja cuisine med skal og saft fra lime, salt, olie og fint hakket purløg. Velbekomme!