Spelt deller

Spelt køderstatning er spelt som er høstet tidligt, mens den er grøn. Efterfølgende tørres produktet over ild og får en pikant lidt røget smag. Spelt ris er med 12 % protein en særdeles god proteinkilde og med 9 % fibre ligeledes en fantastisk fiberkilde. Speltdeller er derfor et godt vegetarisk alternativ til frikadeller, som samtidig bidrager med protein og fibre.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 9 stk

Ingredienser

  • 85 gram spelt køderstatning
  • 250 ml grøntsagsbouillon
  • 1 lille løg finthakket
  • 1 gulerod finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk rasp
  • 2 spsk hasselnødder malede
  • 1 æg
  • 1 knsp paprika
  • 1 tsk sennep
  • chili kan udelades
  • salt og peber
  • 2 spsk persille finthakket
  • 1 forårsløg finthakket

Sådan gør du

  • Snit løg, gulerødder, persille og forårsløg i fine stykker og mal hasselnødder fint
  • Svits løg og gulerødder i olivenolien
  • Tilsæt spelt køderstatning og bouillon
  • Læg låg på og lad det hele simre i 15 minutter. Pas på at kernerne ikke brænder på
  • Lad derefter blandingen køle af
  • Kom derefter rasp, malede hasselnødder, sennep, krydderierne og de finthakkede krydderuret i
  • Tilsæt ægget og bland det hele godt sammen
  • Kom lidt stegeolie på panden og form "farsen" til ni deller
  • Tryk dem eventuelt lidt flade, for en bedre stegeskorpe
  • Det kan være en god idé at forme dellerne med våde hænder
  • Brun speltdellerne til de er knasende