Spelt ris pilaf

Spelt ris er spelt som er høstet tidligt, mens den er grøn. Efterfølgende tørres produktet over ild og får en pikant lidt røget smag. Spelt ris er med 12 % protein en særdeles god proteinkilde og med 9 % fibre ligeledes en fantastisk fiberkilde. Pilaf lavet med spelt ris har derfor et højere indhold af protein og fibre end almindelig pilaf.
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 10 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 80 ml olivenolie
  • 1 løg lille, hakket
  • 300 gram spelt ris
  • 50 ml grøntsagsbouillon
  • 160 ml tomatkoncentrat
  • 2 tomater skåret i tern
  • 400 gram kikærter
  • ½ tsk. chiliflager
  • 100 gram frisk spinat cirka 4 håndfulde
  • salt og peber efter smag
  • bladpersille hakket

Noter

Du kan vælge at bruge kikærter på dåse, som i forvejen er kogte, eller at bruge vores tørrede kikærter. Lad dem da stå i blød natten over og koge inden pilafen tilberedes.
Kom olien i en pande og svits løgene ved svag varme, til de er bløde. Kom spelt risene i og svits dem i 5 minutter under konstant omrøring. Kom grøntsagsbouillon, de hakkede tomater og tomatkoncentrat i og kog det op. Skur derefter ned på svag varme og lad retten simre under låg i en time. Tilsæt derefter de drænede eller kogte kikærter, chiliflager og spinat. Lad det koge under omrøring til spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber. Pynt med persille.
Velbekomme.