Sorghum pilaf

Lækkert tilbehør med masser af smag til f.eks. grillmaden

Ingredienser

  • 2,5 dl hel sorghum
  • 1/4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl majs
  • 1 dl rød peber
  • 1 dl grøn peber
  • ½ jalapeno chili
  • 0,5 dl hakket persille
  • 0,75 dl tomat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeber

Sådan gør du

  • Kog 7,5 dl vand og tilsæt de 2,5 dl hel sorghum. Lad det koge under låg ved medium varme i 45-60 minutter. Imens denne koger, kan du forberede de andre ingredienser.
  • Start med at skær løg, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, jalapeno chili og tomater i tern. Hak hvidløgene fint.
  • Kom noget olivenolie på en pande, og start med at sautér hvidløg og løget.
  • Tilsæt majs, alle peberne persille, tomater, salt og citronpeberet.
  • Lad det sauterer på panden til det meste af væsken er dampet væk (ca. 10 min).
  • Når sorghumen er færdigkogt, kommen de på panden og steges med grøntsager i ca. 10 minutter.