Sorghum bowl med grillede grøntsager

Vegansk bowl med sorghum og grillede grøntsager
Antal: 2 portioner

Ingredienser

Sorghum

  • 2,5 dl hel sorghum
  • 7,5 dl vand

Grillede grøntsager

  • 2 gulerødder
  • ½ broccoli
  • 1 medium rødløg
  • 1 citron
  • 5 kviste timian
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Tilbehør

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl smuldret feta
  • ½ dl tørrede tranebær
  • ½ dl mandler

Sådan gør du

  • Start med at kog sorghum efter posens anvisninger
  • Imens forvarmer du ovnen til 230C°
  • Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skær broccolien ud i små buketter. Skræl løget og skær det i store stykker. Riv skallen af citronen og gem den senere, Skær citronen over i halv
  • Kom gulerødder, løg og broccoli i en skål og bland det godt med olivenolie, salt og peber
  • Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir, sammen med de to halve citroner og timian kvistene
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter til grøntsagerne er bløde og gyldne. Smid efterfølgende timianen ud
  • Press den bagte citron ud i en skål sammen med 3 spsk olivenolie, halvdelen af fetaen og krydr med salt og peber. Hæld ca. 1/3 af dressingen ud over de kogte sorghum
  • I en stor skål blander du de grillede grøntsager, citronskallen, resten af dressingen, mandler og tranebær
  • Anret i skåle med sorghum nederst med de grillede grøntsager ovenpå