Sorghum bowl med grillede grøntsager
Vegansk bowl med sorghum og grillede grøntsager
Antal: 2 portioner
Ingredienser
Sorghum
- 2,5 dl hel sorghum
- 7,5 dl vand
Grillede grøntsager
- 2 gulerødder
- ½ broccoli
- 1 medium rødløg
- 1 citron
- 5 kviste timian
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Tilbehør
- 3 spsk olivenolie
- 1 dl smuldret feta
- ½ dl tørrede tranebær
- ½ dl mandler
Sådan gør du
- Start med at kog sorghum efter posens anvisninger
- Imens forvarmer du ovnen til 230C°
- Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skær broccolien ud i små buketter. Skræl løget og skær det i store stykker. Riv skallen af citronen og gem den senere, Skær citronen over i halv
- Kom gulerødder, løg og broccoli i en skål og bland det godt med olivenolie, salt og peber
- Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir, sammen med de to halve citroner og timian kvistene
- Bag i ovnen i 20-25 minutter til grøntsagerne er bløde og gyldne. Smid efterfølgende timianen ud
- Press den bagte citron ud i en skål sammen med 3 spsk olivenolie, halvdelen af fetaen og krydr med salt og peber. Hæld ca. 1/3 af dressingen ud over de kogte sorghum
- I en stor skål blander du de grillede grøntsager, citronskallen, resten af dressingen, mandler og tranebær
- Anret i skåle med sorghum nederst med de grillede grøntsager ovenpå