Seitan med grønne bønner og forårsløg

Ret: Hovedret
Keyword: køderstatning, plantebaseret, seitan, vegansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 glas seitan fra Biogan
  • 500-700 gram grønne bønner (frosne eller friske)
  • sesamolie til stegning
  • 2 tsk. tamari
  • 4 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. æble-/balsamicoeddike
  • 2 spsk. akaciehonning, agavesirup eller kokosblomstsukker
  • 1 spsk. brune sesamfrø
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
  • Forårsløg til pynt

Sådan gør du

  • Kom sesamolie på en pande og svits bønnerne i 4-5 min.
  • Tilsæt derefter tamari og lad det fordampe ved middel varme.
  • Når væsken er fordampet, tages bønnerne af panden.
  • Kom lidt olie på panden og tilsæt hvidløg og seitan.
  • Brun seitan stykkerne i et par minutter.
  • Bland ingefær, æbleeddike og akaciehonning i en skål.
  • Kom bønnerne tilbage i panden og tilsæt marinaden.
  • Sauter i et minut.
  • Tilsæt sesam, sauter et minut mere og tag det af varmen.
  • Smag til med salt.
  • Bland forårsløg i og server med ris eller lignende.