Rødbedesuppe med seitan og feta

Ret: Suppe

Ingredienser

  • 250 g melede kartofler
  • 3 rødbeder
  • 700 ml grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • timian
  • salt og peber
  • eddike
  • olivenolie
  • 1 bæger sojayoghurt

Seitan:

  • 170 g Biogan seitanmel (hvedegluten)
  • 180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte)
  • 25 g gærflager
  • 1 1/3 dl kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 spsk olie
  • 1 ½ spsk løgpulver
  • 2 tsk  hvidløgspulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk æbleeddike
  • Til marinade kan du evt. bruge barbecue sauce

Topping og tilbehør:

  • 1 pakke  feta eller tofu
  • pinjakerner
  • brød efter ønske

Sådan gør du

  • Gør rodfrugterne klar:
    Forvarm ovnen til 220°C (varmluft: 200°C). Rengør rodfrugterne grundigt og skræl dem. Skær kartofler og rødbeder i ca. 2 cm store tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Opløs bouillonen i 700 ml kogende vand.
  • Kog suppen:
    Svits halvdelen af hvidløgene i en stor gryde med 1–2 spsk. olivenolie i et par minutter ved jævn varme. Kom rødbeder og kartofler i gryden og sauter rodfrugterne i 2 min. Tilsæt bouillonen og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
  • Tilberedning af seitan:
    Start med at komme alle ingredienser (med undtagelse af seitanmel) i en blender. Blend til du har en ensartet masse - kikærterne skal være helt blendet.Kom massen i en skål til røremaskinen og tilsæt seitanmel. Start med at ælte det med hænderne til massen hænger sammen. Lad nu dejen blive æltet med en dejkrog i 15-20 min. Dette step er meget vigtigt, da det er nu glutendelen i melet bliver aktiveret.
    Nu skal du forme dejen som en pølse og pakke den stramt ind i sølvpapir. Fyld vand i en gryde og læg "pølsen" i en dampindsats. Lad den dampe med låg i 90-100 minutter. Pas på vandet ikke koger ud.
    Tag nu dejen op og pak den ud. Lad den køle af i ca. 20 minutter. Når dejen er afkølet, kan du rive stykker af i den størrelse du foretrækker. Denne opskrift kan også bruges til pulled seitan.
  • Blend suppen:
    Blend suppen til den har en cremet konsistens og smag til med salt, peber, timian og 1 spsk. eddike. Vend halvdelen af sojayoghurten i og tilsæt evt. lidt mere væske.
  • Smuldr fetaen:
    Smuldr fetaen i små stykker enten med fingrene eller med en gaffel. Portionsanret suppen i skåle og pynt med seitan og feta. Servér evt. suppen med brød til.