Udskriv opskrift
Tarteletter med vege-ricotta
Veganske tarteletter med ricotta | Biogan
Antal personer
Ingredienser
Tarteletter:
  • 100 gram speltmel
  • 30 gram olivenolie
  • 30 gram vand
  • ½ tsk. salt
Grøntsagsricotta:
  • 1 liter Bridge sojadrik
  • 5 spsk. æbleeddike eller citronsaft
  • 1 bundt friske krydderurter: timian, dild, fennikel, persille, purløg, merian
  • 2 spsk. bagepulver
  • salt og peber efter smag
Antal personer
Ingredienser
Tarteletter:
  • 100 gram speltmel
  • 30 gram olivenolie
  • 30 gram vand
  • ½ tsk. salt
Grøntsagsricotta:
  • 1 liter Bridge sojadrik
  • 5 spsk. æbleeddike eller citronsaft
  • 1 bundt friske krydderurter: timian, dild, fennikel, persille, purløg, merian
  • 2 spsk. bagepulver
  • salt og peber efter smag
Veganske tarteletter med ricotta | Biogan
Opskriftsvejledning

Kog sojadrik op, sluk for varmen og tilsæt eddike og omrør kort. Dæk til og lad
det stivne i nogle minutter, til du kan se hvide flager skilt fra den klare væske.
Hæld stivelsen i en slynge eller sigte dækket med et viskestykke og skyl det
blidt med varmt vand for at skylle rester fra eddiken væk. Lad det tørre i viske-
stykket til det er solidt, men stadig blødt. Krydder med bagepulver, krydderier,
salt og peber.

Bland mel med salt i en skål, tilsæt olie og ælt det. Tilsæt vand og ælt til dejen
er glat og homogen. Rul den tynd og skær den ud i 5 cirklen. Vand aluminium
muffinforme på hovedet, smør med til olie og læg dejskriverne over dem, så de
flugter med kanterne. Prik toppen med en gaffel og bag ved 180oC i cirka 20 min.

Tag forsigtigt tarteletterne af formene. Når de er helt kolde, fyldes de med
vege-ricottaen med en sprøjtepose.