Udskriv opskrift
Olivenbrød
Opskrift på økologisk olivenbrød | Biogan
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Ventetid 75 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 250 gram speltmel
  • 1 pakke tørgær
  • 150 ml pinot
  • 100 ml olivenolie
  • 3 æg
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 100 gram parmesan
  • ½ tsk. oregano
  • 2 tsk. provence krydderier
  • 100 gram pinjekerner
  • 50 gram solsikkekerner
  • 100 gram grønne oliven uden sten
  • 100 gram soltørrende tomater
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Ventetid 75 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 250 gram speltmel
  • 1 pakke tørgær
  • 150 ml pinot
  • 100 ml olivenolie
  • 3 æg
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 100 gram parmesan
  • ½ tsk. oregano
  • 2 tsk. provence krydderier
  • 100 gram pinjekerner
  • 50 gram solsikkekerner
  • 100 gram grønne oliven uden sten
  • 100 gram soltørrende tomater
Opskrift på økologisk olivenbrød | Biogan
Opskriftsvejledning

Bland mel og gær i en skål og tilsæt hvidvin og olivenolie under omrøring. Dæk dejen og stil den til hævning i 30 minutter et lunt sted. Hak oliven. Bland æg og salt i dejen. Derefter parmesan, krydderier, pinjekerner og solsikkekerner. Tilsæt til sidst hakkede oliven og soltørrede tomater. Hæld dejen i smurt dejform og lad den hæve i 45 minutter. Varm ovnen op til 200oC og bag brødet i 1 time til det er gyldent. Lad det køle af på en rist.