Pulled seitan (vegansk kylling)

Seitan med konsistens som kylling. Strimlerne kan bruges i sandwich, på pizza eller i din yndlingssalat - mulighederne er mange
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 170 g seitanmel/hvedegluten
  • 180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte)
  • 25 g gærflager
  • 1 1/3 dl kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 spsk olie
  • 1 ½ spsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk æbleeddike
  • Til marinade kan du evt. bruge barbecue sauce

Sådan gør du

  • Start med at komme alle ingredienser udover seitanmelet i en blender. Blend til du har en ensartet masse, kikærterne skal være helt blendet
  • Kom massen i en skål fra en røremaskine og tilsæt seitan, start med at ælte det med hænderne til massen hænger sammen
  • Lad nu dejen blive æltet med en dejkrog i 15-20 min. Dette step er meget vigtigt, da det er nu glutendelen i melet bliver aktiveret.
  • Nu skal du forme dejen som en pølse, og pakke den stramt ind i sølvpapir
  • Fyld vand i en gryde og læg "pølsen" i en dampindsats
  • Lad den dampe med låg i 90-100 minutter. Pas på vandet ikke koger ud
  • Tag nu dejen op, og pak den ud. Lad den køle af i ca. 20 minutter
  • Når dejen er kølet ned kan du rive stykker i den størrelse du foretrækker
  • Nu kan du spise stykkerne som de er, du kan marinere dem med barbecue, eller riste dem på panden med lidt ekstra krydderier.
  • Du kan bruge strimlerne på din pizza, i din burger eller i dine madpandekager.