Pulled jackfruit burger

Vegansk burger med barbecue marineret pulled jackfruit og coleslaw
Antal: 4 burgere

Ingredienser

  • 2 dåser jackfruit
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili pulver
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • dl barbecue sauce
  • 4-6 burger boller

Coleslaw

  • ½ hoved spidskål
  • 4 store gulerødder
  • 0,8 dl vegansk mayonnaise
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk ahornsirup
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at skræl gulerødderne og riv dem. Snit derefter spidskålen fint. Bland dressingen og bland den med grøntsagerne. Stil salaten i køleskabet
  • Kom jackfruiten i en si og pres alt saften ud. Mas nu jackfruiten, så den skiller sig fra hinanden og danner en masse strimler. Alt fra jackfruiten kan bruges, også kernerne og de hårdere stykker
  • Kom det herefter i en skål og bland jackfruiten med paprika, chili pulver, gurkemeje og salt
  • Kom noget olie på en varm pande og steg i 3 minutter: Tilsæt barbecue sauce og 2 spsk vand og bland godt. Skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter med låg. Rør hver 5. minut, så det ikke brænder på
  • Varm burgerbollerne op og fyld med jackfruit og coleslaw, tilsæt mere barbecue hvis det ønskes. Server straks