Opskrifter
De fleste af os har nok prøvet at stå i en situation, hvor inspirationen bare er pist væk. Aftensmaden i en travl hverdag, brunch til veninderne eller frokosten til 50 medarbejdere ender ofte med at veksle mellem de samme 5-6 idéer, fordi tiden eller overskuddet til nytænkning ikke lige er der. Det fører tit til nogle mindre sunde alternativer, hvor de samme ingredienser går igen uge efter uge. Ja, vi kender det også. Men vi vil gerne forsøge at hjælpe dig lidt, og derfor har vi samlet en hel side af økologiske opskrifter, der kan bruges til små familier, store middagsselskaber og til dig, der skal lave mad til en hel flok hver dag.
Opskrifterne er lavet med inspiration fra de produkter, du finder i vores store økologiske sortiment. Du finder både de simple retter og de mere eksotiske og specielle retter. Enjoy!
Horchata de chufa
Horchata de chufa Et sundt vegansk alternativ til mælk. 100 gram chufaknolde1 tsk kanel1 liter vand Opblød chufaknoldene i koldt vand i minimum 24 timer. Lad dem stå i køleskabet og skyld dem efterfølgende med koldt vand.Blend chufa og kanel med 1 liter vand.Si...
Tærtebund med chufamel
Tærte- eller lagkagebund med chufamel 4 æg110 g sukker25 g majsstivelse55 g fintmalet chufamel10 g rismel Pisk æg og sukke i ca. 10 minutter til det bliver stift.Tilsæt mel gennem en sigte og vend det forsigtigt.Smør en tærteform eller nogle lagkageforme og fordel...
Energibarer med yacon sirup
Energibarer med yacon sirup 50 g medjoul dadler60 g cashew- eller mandelsmør40 g yacon sirup15 g kokos mild (Neutral)100 g havregryn60 g hakkede ristede pekannødder60 g hakkede ristede pistacienødder50 g friske eller frosne hindbær (optøet)10 g tørrede hindbær...
Glutenfrit fuldkornsbrød med brun hirsemel
Glutenfrit fuldkornsbrød med brun hirsemel 200 g brun hirsemel100 g fuldkornsrismel100 g boghvedeflager55 g majsstivelse20 g gær - glutenfri30 g LOPPEFRØSKALLER (psyllium)14 g salt15 g honning1 æggehvide700 g vandkokosolie (mild) fra Bio Planete Bland alle 3...
Mandelmousse med chokolade og abrikos
Mandel mousse med chokolade og abrikos 300 g smuttede mandler250 g The bridge Bio mandeldrik30 g majsolie5 g rørsukker2 spsk abrikosmarmelade50 g mørk chokoladeMynteblade til pynt Kom mandlerne i en skål og sæt den i fryseren i 1 time.Kom dem herefter i en...
Pizza med aubergine og peberfrugt
Pizza med aubergine og peberfrugt Dej:300 g hvedemel15 g tørgær190 ml vand1/2 tsk saltTopping:200 g tomatsauce100 g skinkestrimler1 aubergine1 rød peberfrugt6 spsk Pizza & pasta olie120 g revet ost (fx. parmasan)1 mozerallaSalt og peber1 håndfuld...
Fregola salat med tomater
Fregola salat med tomater 250 gr cherrytomater3 fed hvidløg1 tsk sukker1 tsk tørret oreganoSalt & peber1 tsk olivenolie200 gr fregola perlecouscous40 gr sorte oliven u/sten80 gr græsk fetagrøn pestofrisk oreganocitronsaft Tænd ovnen på 190 grader.Halver...
Pizza Napoletana med kapers og oliven
Pizza Napoletana med oliven, kapers, ansjoser og ruccola. Dej: 1,5 dl lunkent vand10 g gær1 spsk olivenolie1 tsk groft salt200-250 g durummelFyld: 1 glas tomatpesto150 g frisk mozzarella 8 ansjosfileter i olie2 spsk kapers1 glas olivenruccola Sådan gør du:Bland...
Grøntsagstærte med græskarkerneolie
Grønsagstærte med græskarkerneolie Dej:400 g speltmel120 ml græskarkerneolie native6 spsk vandsaltFyld:600 g creme fraiche9 mellemstore æg2 squash2 røde peberfrugter250 g små svampe300 g broccoli300 g grønne bønner3 spsk græskarkerneolie nativepeber10 stængler...
Italiensk minestrone suppe med perlebyg
Italiensk minestrone suppe lavet på friske grøntsager og perlebyg 100 g. kogt perlebyg1 stort løg3 fed hvidløg3 stængler bladselleri1-2 spsk. olivenolie (til stegning)1,5 liter grøntsagsfond (3 bouillontern)6 små gulerødder150 g. grønne bønner200-300 g. solmodne...
Rigatoni med krydret tomatsauce
Rigatoni med krydret tomatsauce 250 g Biogan Rigatoni200 g vegansk pølse (plantebaseret pølse)1 spsk. olivenolie1 løg2 fed hvidløg1-2 tsk. italiensk krydderi1/2 tsk. chilipulversalt og frisk peber1 dl. hvidvin eller rødvin1 dl. grøntsagsbouillon1 ds. flåede...
Græskarsuppe med kokos
Græskarsuppe med kokos 600 g Hokkaido græskar1 fed hvidløg2 spsk. kokos olie nativekarrygurkemeje3 cm revet ingefær400 ml kokosmælk600 ml grøntsagsbouillonhavsaltgræskarkerneoliegræskarkernerevt. saften fra 1 appelsin Vask græskaret grundigt og skær det ud i grove...
Rødbedesuppe med seitan
Rødbedesuppe med seitan og feta 250 g melede kartofler3 rødbeder700 ml grøntsagsbouillon2 fed hvidløgtimiansalt og pebereddikeolivenolie1 bæger sojayoghurtSeitan: 170 g Biogan seitanmel (hvedegluten)180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte)25 g gærflager1 1/3...
Vegansk risengrød
Vil du gerne undgå mælkeprodukter i din risengrød? Så prøv denne opskrift, hvor mælken er skiftet ud med mandeldrik. Du skal bruge følgende: 2 dl vand2,5 dl øko brune runde ris1 liter Mandeldrik1 dl Havre- eller ris cuisinelidt salt Bring vandet i kog i en...
Hjemmelavet yoghurt
Lav nemt din egen yoghurt ved hjælp af en dehydrator. 2 liter Økologisk mælk1 dl økologisk yoghurt naturel4-6 Glas med låg Varm langsomt mælken op i en gryde ved middel varme. Rør med jævne mellemrum. Varm op til ca. 85 grader for at dræbe eventuelle bakterier...
Orzotto med pistaciepesto og svampe
Lækker vegansk cremet orzotto med svampe, pistaciepesto og soja cuisine
Vegansk cashew oste sovs
Vegansk ostesovs med masser af smag
Vegansk spaghetti bolognese
Lækker vegansk bolognese sauce lavet på ærtekød
Granola bar med tranebær, mandler, og cacaonibs
Lækre granola bars med poppet spelt, tranebær, mandler og cacaonibs. Perfekt som en snack, eller i madpakken
Brownie med cacaonibs
Luksuriøs brownie med chokoladedråber og cacaonibs med yacon
Kanelsnegle
Lækre svampede kanelsnegle
Sorghum pandekager
Lækre, luftige og glutenfri pandekager lavet på sorghummel og med kærnemælk
Glutenfri sorghum-mandel småkager
Lækre glutenfri småkager med sesam lavet på sorghummel og mandelmel
Chokolade cookies med rød linsemel
Lækre chokoladecookies med smeltet chokolade, chokoladedråber og linsemel
Grødboller
Grødboller lavet på speltgrød
Sorghum bowl med grillede grøntsager
Vegansk bowl med sorghum og grillede grøntsager
Pulled jackfruit burger
Vegansk burger med barbecue marineret pulled jackfruit og coleslaw
Glutenfrie muffins med blåbær
Lækre, glutenfri og laktosefri blåbærmuffins med sorghummel
Sorghum pilaf
Lækkert tilbehør med masser af smag til f.eks. grillmaden
Jackfruit nuggets med dip
Jackfruit nuggets med dip Lækre sprøde jackfruit lignende nuggets 4 spsk tamari150ml + 1 spsk jordnøddeolie (varmebestandig)1 dåse jackfruit½ tsk natron1 spsk mel150 ml vand 150 + 120 g havregryn (malet til mel)350 g gulerødder (skrællet og revet fint)55 g...
Banan-daddel muffins med rød linsemel
Lækre muffins med banan, honning og dadler som er smagt til med kanel. Perfekt til kaffen eller til børnenes madpakker.
Pulled seitan (vegansk kylling)
Seitan med konsistens som kylling. Strimlerne kan bruges i sandwich, på pizza eller i din yndlingssalat – mulighederne er mange
Veganske kødboller af seitan
Lækkert alternativ til kødboller med tomatsovs
Veggy slushine
Slushice inspireret drik med smag af kaffe
Thai veggy iskaffe
Forfriskende iskaffe med et strejf af kokos
Cheese fake
Lækkert alternativ til veganeren, eller dig der ønsker at leve mere plantebaseret
Glutenfrie muffins med hasselnødder og kakao
Lækre glutenfrie muffins med kakao og hasselnødder
Kikærteomelet
Lækkert alternativ til den “almindelige” omelet med æg
Blended ice coffee
Lækker og cremet iced cappuccino – perfekt til sommerens varme dage
Spyd med tofu og peberfrugt
Lækre spyd med tofu og peberfrugt, perfekt til sommeren grillaftener
Glutenfrit frugtbrød
Lækkert glutenfrit påskebrød med dadler
Salat med muslinger
Smagsfuld salat med perlespelt og marinerede muslinger
Biksemad med jackfruit
Lækker krydret med med kartofler, jackfruit og edamame bønner
Veganske jackfruit tacos
Nemme og spicy tacoskaller med fyld af jackfruit
Gulerodskage med panelasukker
Lækker, svampet gulerodskage med panelasukker
Grøn ærte spread
Spread lavet på grønne tørrede ærter
Linsegryde med tomat og krydderier
Smagfuld gryderet med fodboldlinser og krydderier
Frugtsalat med cacao-nibs
En god frugtsalat med cacaonibs der er sødet med yacon
Bønnepostej med black-eye bønner
Lækker vegansk bønnepostej lavet af black-eye bønner
Cremet hummus med soltørrede tomater
Lækker cremet hummus med soltørrede tomater
Enkel salat med perlebyg og kidneybønner
Farverig proteinrig salat med perlebyg, bønner og grønt
Spaghettiret med stegte kikærter
Smagsfuld tomatsovs med pasta og stegte kikærter
Tofu paneret i sesam
Vegansk sesam paneret tofu med masser af lækker smag
Græsk inspireret salat med røde ris
Smagsfuld salat med bønner, røde ris og grøntsager
Speltkugler
Sukkerfri kugler med rosiner, speltflager og paranødder
Veganske vafler
Lækre vegansker vafler
Pandekager
Veganske pandekager med kanel
Salat med kartoffel og tofu
Vegansk salat med tofu og kartoffel
Salte muffins med boghvede
Veganske madmuffins med gulerødder og soltørrede tomater
Kidney bønner i karry-kokos sauce
Lækker cremet vegansk karry-kokosret
Cremet gulerodssuppe
Cremet vegansk gulerodssuppe
Salte pandekager med paprika
Veganske pandekager med paprika
Chokolade cookies
Veganske chokolade cookies
Tarteletter med vege-ricotta
Veganske tarteletter med vege-ricotta
Spaghetti i tricolor sauce
Lækker vegetarisk pastaret
Squash med bulgur vendt i tomat og ramsløg
Lækker ret der kan bruges som tilbehør, eller som en hovedret
Vegetarisk flammkuche med kryddertomat og rucola
Flammkuche med kryddertomat og rucola
Aubergine bruschetta med basilikum og kryddertomat
Lækkert alternativ til den almindelige bruschetta med basilikum og tomat
Peanutbutter
Hjemmelavet peanutbutter
Glutenfri boller
Lækre glutenfri morgenboller
Æblekage med mandel- og kokosmel
Lækker æblekage med masser af smag
Glutenfri kakaosnegle med mandel og kokos
Lækre kakaosnegle med mandel og kokos
Svampet squashkage med valnødder
Vegansk, lækker og svampet squashkage med valnødder og frosting
Peanut muffins
Peanut muffins med gulerødder
Hummus
Cremet hummus med ristet sesamolie
Kartofler med timian
Smagsfulde stegte kartofler med timian og ghee olie
Appelsin frappé
Appelsin frappé med gulerødder og appelsinolie
Crunch bar med tomater og oliven
Smagfuld chrunchy bar med tomater, oliven og parmasanost
Grillet laks med citronolie
Saftig og smagsfuld laks grillet i avispapir, som giver en dejlig røget smag
Kokostrøfler
Smagfulde vegetariske kokostrøfler
Gulerodskage med kokosolie
Lækker og svampet gulerodskage med kokosolie og hørfrøolie
Glutenfri boller med sorghum – og teffmel
Glutenfri boller med højt fiberindhold
Glutenfri æblekage med mandel- og kokosmel
Smagsfuld æblekage uden gluten
Cashew ost vendt i urter
Blød og cremet vegansk ost
Bagte Sira bønner m/ost & tomat
Nem og hurtig hverdagsret
Pasta med pesto og cherrytomater
Hurtig og smagsfuld pastaret
Quinoa Salat med pesto
Nem og mættende salat. Enten som hovedmåltid eller som tilbehør
Ristede og krydrede røde linser
Ristede og krydrede røde linser
Kylling i gulerodssaft
Nem og lækker opskrift på kylling. God til buffet og så er den børnevenlig
Bruschetta med soltørrede tomater og spinat
En lækker sprød bruschetta snack, som er hurtig at tilberede, og som smager skønt.
Tom kha suppe
Tom kha suppe er en klassiker i det thailandske køkken. Nu kan du lave den nemt og hurtigt!
Vegansk bønnesuppe
En lækker og sund bønnesuppe med hvide bønner eller butterbeans. Den er fuld af proteiner.
Crêpes med champignonfyld af cashewpålæg
Fine crêpes med cremet velsmagende champignonfyld af cashewpålæg.
Cremet grøn karry med kylling
En velkrydret thairet med grøn karry, kylling og grøntsager i cremet kokosnødfløde
Kyllingebryst med sortkommenolie
Et lækkert kyllingebryst med velsmagende bagte grøntsager – med en velkrydret smag.
Ovngrøntsager med trøffelolie
Lækre ovngrøntsager med friske granatæblekerner og trøffelolie der giver en magisk smag.
Veganske dadelkugler
Veganske dadelkugler er en lækker og sund snack. De er hurtigt og nemt tilberedt.
Pad thai
Pad thai er en klassiker i det thailandske køkken. Nemt tilberedt med økologisk woksauce.
Vegansk tunsalat
En lækker vegansk tunsalat – helt uden tun med med den lækre veganske jackfruit.
Speltdeller
Speltdeller er et lækkert, protein- og fiberrigt alternativ til frikadeller. De har en pikant let røget smag.

Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup
CVR: DK 25 59 48 94
Dig & Biogan