Lækker vegansk chili sin carne

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 250 gram kidneybønner
  • 250 gram sorte bønner
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder i tern
  • 3 stk selleristænger i tern
  • 2 stk peberfrugter i tern
  • 2 dåser tomater
  • 160 gram majs
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2 spsk vegansk chokolade
  • 1 stk kanelstang
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Læg bønnerne i blød natten over og kog dem derefter efter posens anvisning.
  • Opvarm olivenolien i en stor gryde.
  • Svits løgene til de er blanke.
  • Tilføj herefter hvidløg, gulerødder, selleri, peberfrugt og majs og svits det hele i 5 minutter.
  • Tilføj spidskommen, koriander, cayennepeber og chiliflager og rør rundt.
  • Herefter tilføjer du tomat, bønner og kanelstang og lader hele molevitten koge i ca. 25 minutter.
  • Til sidst rører du chokoladestykker og vanilje i.
  • Lad det koge i yderligere 5 minutter, så det trækker ekstra smag.
  • Nyd retten med sprøde tortillachips eller ris kogt efter anvisningen på posen.