Kanelsnegle

Lækre svampede kanelsnegle

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 dl kløver sødmælksyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • ½ dl rapsolie
  • 425-450 g hvedemel

Fyldet:

  • 100 g smør
  • 185 g brun farin
  • 3 ½ tsk stødt kanel

Sådan gør du

  • Opløs gær i lillefingervarmt vand
  • Tilsæt kløver yoghurt
  • Tilsæt nu sukker, salt og olie.
  • Kom melet i lidt efter lidt og ælt nu dejen godt til den er smidig. Pas på med melet, den skal lige netop slippe fingrene.
  • Kom dejen i en skål med et rent viskestykker over og lad den hæve et lunt sted i en time
  • Bland kanel med brun farin og mix det så der ikke er store klumper. Tag smørret ud så det kan blive blødt
  • Efter en time, tages dejen ud på et let meldrysset bord. Rul nu dejen ud til en stor rektangel.
  • Smør dejen med det bløde smør og fordel nu blandingen af brun farin og kanel. Brug dine fingre til at fordele det ligeligt ud over det hele.
  • Rul dejen stramt (nemmest hvis man er to personer). Skær pølsen med en skarp kniv i 3-4 cm tykke skiver.
  • Placer nu kanelsneglene på en dyb bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 min. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft
  • Bag sneglene med lidt pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-15 min. Hold øje med dem efter 8 minutter, da alle ovne bager forskelligt. De skal være gyldne på toppen
  • Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle en smule.
  • Kanelsneglene kan både nydes lune og kolde. Velbekomme!