Kanelsnegle
Lækre svampede kanelsnegle
Ingredienser
- 1 dl vand
- 50 g gær
- 2 dl kløver sødmælksyoghurt
- 1 tsk salt
- 50 g sukker
- ½ dl rapsolie
- 425-450 g hvedemel
Fyldet:
- 100 g smør
- 185 g brun farin
- 3 ½ tsk stødt kanel
Sådan gør du
- Opløs gær i lillefingervarmt vand
- Tilsæt kløver yoghurt
- Tilsæt nu sukker, salt og olie.
- Kom melet i lidt efter lidt og ælt nu dejen godt til den er smidig. Pas på med melet, den skal lige netop slippe fingrene.
- Kom dejen i en skål med et rent viskestykker over og lad den hæve et lunt sted i en time
- Bland kanel med brun farin og mix det så der ikke er store klumper. Tag smørret ud så det kan blive blødt
- Efter en time, tages dejen ud på et let meldrysset bord. Rul nu dejen ud til en stor rektangel.
- Smør dejen med det bløde smør og fordel nu blandingen af brun farin og kanel. Brug dine fingre til at fordele det ligeligt ud over det hele.
- Rul dejen stramt (nemmest hvis man er to personer). Skær pølsen med en skarp kniv i 3-4 cm tykke skiver.
- Placer nu kanelsneglene på en dyb bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 30 min. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft
- Bag sneglene med lidt pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-15 min. Hold øje med dem efter 8 minutter, da alle ovne bager forskelligt. De skal være gyldne på toppen
- Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle en smule.
- Kanelsneglene kan både nydes lune og kolde. Velbekomme!