Jackfruit nuggets med dip
Lækre sprøde jackfruit lignende nuggets
Ingredienser
- 4 spsk tamari
- 150ml + 1 spsk jordnøddeolie (varmebestandig)
- 1 dåse jackfruit
- ½ tsk natron
- 1 spsk mel
- 150 ml vand
- 150 + 120 g havregryn (malet til mel)
- 350 g gulerødder (skrællet og revet fint)
- 55 g cornflakes (malet til mel)
- 50 g græskarkerner (ristet og hakket)
- 2 spsk gærflager
- 2 tsk bagepulver
- 50 ml kokosmælk
Dip
- 250 g cremefraiche (evt. vegansk)
- 75 g ketchup
- 1 spsk tomatpure
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 spsk hakket persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° C varmluft
- Tøm jackfruiten for vand, og mas nu alle stykkerne, så jackfruiten er i strimler. Kom det i en skål, og dæk med vand, tilsæt ½ tsk. natron. Og lad blandingen stå i 10 minutter. Natronen neutraliserer syren i jackfruiten.
- Efter 10 minutter kommer du jackfruiten i en si, og presser det overskydende væske ud
- Bland tamari og 1 spsk jordnøddeolie i en skål og kom jackfruiten heri. Tilsæt mel og bland. Kom jackfruiten over på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 15 minutter.
- Kog 150 ml vand i el elkedel. Kom de 120 g blendede havregryn over i en skål og hæld det kogende vand over. Bland og lad nu blandingen stå og trække i 10 minutter.
- Efter de 10 minutter tilsættes de resterende ingredienser + salt og peber. Brug dine hænder til at ælte det godt sammen.
- Kom 150 ml jordnøddeolie i en pande og varm det op. Form nuggetsene som du ønsker og steg dem 2-3 minutter på hver side. Læg de færdigstegte nuggets på køkkenrulle, så det overskydende olie kan dryppe af.
- Servér straks de varme nuggets med dippen, velbekomme!
Dip
- Bland alle ingredienser i en skål og bland godt.