Jackfruit nuggets med dip

Lækre sprøde jackfruit lignende nuggets

Ingredienser

  • 4 spsk tamari
  • 150ml + 1 spsk jordnøddeolie (varmebestandig)
  • 1 dåse jackfruit
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk mel
  • 150 ml vand
  • 150 + 120 g havregryn (malet til mel)
  • 350 g gulerødder (skrællet og revet fint)
  • 55 g cornflakes (malet til mel)
  • 50 g græskarkerner (ristet og hakket)
  • 2 spsk gærflager
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 ml kokosmælk

Dip

  • 250 g cremefraiche (evt. vegansk)
  • 75 g ketchup
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 spsk hakket persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C varmluft
  • Tøm jackfruiten for vand, og mas nu alle stykkerne, så jackfruiten er i strimler. Kom det i en skål, og dæk med vand, tilsæt ½ tsk. natron. Og lad blandingen stå i 10 minutter. Natronen neutraliserer syren i jackfruiten.
  • Efter 10 minutter kommer du jackfruiten i en si, og presser det overskydende væske ud
  • Bland tamari og 1 spsk jordnøddeolie i en skål og kom jackfruiten heri. Tilsæt mel og bland. Kom jackfruiten over på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 15 minutter.
  • Kog 150 ml vand i el elkedel. Kom de 120 g blendede havregryn over i en skål og hæld det kogende vand over. Bland og lad nu blandingen stå og trække i 10 minutter.
  • Efter de 10 minutter tilsættes de resterende ingredienser + salt og peber. Brug dine hænder til at ælte det godt sammen.
  • Kom 150 ml jordnøddeolie i en pande og varm det op. Form nuggetsene som du ønsker og steg dem 2-3 minutter på hver side. Læg de færdigstegte nuggets på køkkenrulle, så det overskydende olie kan dryppe af.
  • Servér straks de varme nuggets med dippen, velbekomme!

Dip

  • Bland alle ingredienser i en skål og bland godt.