Grønsagstærte med græskarkerneolie

Ret: Hovedret

Ingredienser

Dej:

  • 400 g speltmel
  • 120 ml græskarkerneolie native
  • 6 spsk vand
  • salt

Fyld:

  • 600 g creme fraiche
  • 9 mellemstore æg
  • 2 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g små svampe
  • 300 g broccoli
  • 300 g grønne bønner
  • 3 spsk græskarkerneolie native
  • peber
  • 10 stængler timian
  • muskatnød
  • 2 spsk rasp

Sådan gør du

Dej:

  • Ælt mel, vand, græskarkerneolie og 1 tsk salt. Rul dejen ud til og kom den i en smurt springform (32 cm Ø, ca. 6 cm høj). Læg den på køl i ca. 30 minutter.

Fyld:

  • Rengør og vask courgetter, peberfrugter, svampe, broccoli og bønner. Halvér squashene på langs og skær dem i skiver. Skær peberfrugterne i strimler og halvér svampene. Del broccoli i små buketter. Kom bønnerne i kogende saltet vand i ca. 8 minutter. Tilsæt broccoli buketter efter 5 minutter. Varm olien i en stor gryde. Sautér paprika, courgetter og svampe i ca. 5 minutter, smag til med salt og peber. Lad afkøle.
  • Vask timian og pluk bladene. Bland creme fraiche, æg og timian. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Drys dejen med rasp og fordel grøntsagerne. Hæld cremfraicheblandingen over og bag i midten af ovnen ved 180 ° C (varmluft: 160 ° C) i ca. 1 time.