Grønsagstærte med græskarkerneolie
Ingredienser
Dej:
- 400 g speltmel
- 120 ml græskarkerneolie native
- 6 spsk vand
- salt
Fyld:
- 600 g creme fraiche
- 9 mellemstore æg
- 2 squash
- 2 røde peberfrugter
- 250 g små svampe
- 300 g broccoli
- 300 g grønne bønner
- 3 spsk græskarkerneolie native
- peber
- 10 stængler timian
- muskatnød
- 2 spsk rasp
Sådan gør du
Dej:
- Ælt mel, vand, græskarkerneolie og 1 tsk salt. Rul dejen ud til og kom den i en smurt springform (32 cm Ø, ca. 6 cm høj). Læg den på køl i ca. 30 minutter.
Fyld:
- Rengør og vask courgetter, peberfrugter, svampe, broccoli og bønner. Halvér squashene på langs og skær dem i skiver. Skær peberfrugterne i strimler og halvér svampene. Del broccoli i små buketter. Kom bønnerne i kogende saltet vand i ca. 8 minutter. Tilsæt broccoli buketter efter 5 minutter. Varm olien i en stor gryde. Sautér paprika, courgetter og svampe i ca. 5 minutter, smag til med salt og peber. Lad afkøle.
- Vask timian og pluk bladene. Bland creme fraiche, æg og timian. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Drys dejen med rasp og fordel grøntsagerne. Hæld cremfraicheblandingen over og bag i midten af ovnen ved 180 ° C (varmluft: 160 ° C) i ca. 1 time.