Grødboller

3 jun 2021 | Opskrifter

 

Grødboller

Grødboller lavet på speltgrød

Ingredienser

Speltgrød

  • 2 dl speltflager
  • 4,5 dl vand
  • ½ tsk salt

Bollerne

  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • speltgrød
  • ½-1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 325-350 g hvedemel
  • 100 g groft mel

Topping

  • Speltflager

Sådan gør du

  • Kog speltflager, vand og salt i en gryde ved lav varme i 10-15. Lad efterfølgende grøden køle af.
  • Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker og speltgrøden.
  • Kom nu melet i lidt efter lidt, hvis du bruger røremaskine lad den stå og køre i 10 minutter. Dejen skal slippe fra skålens kanter, men den skal stadig være lidt klistret. Det er meget vigtigt, der ikke kommer for meget mel i.
  • Smør en skål med lidt olivenolie, og kom herefter dejen heri. Lad dejen stå og hæve ved stuetemperatur i 1 - 1½ time
  • Tænd ovnen på 250°C over/under varme. Sæt en bageplade ind imens ovnen bliver varm. Tag en ny bageplade og vend den med bunden opad, læg et stykke bagepapir på.
  • Dyp dine fingre i koldt vand, tag en klump dej og dyp den så ned i en skål med speltflager, og læg den på bagepapiret.
  • Når du har gjort det ved alle bollerne, åbner du ovnen, og trækker forsigtigt bagepapiret med alle bollerne over på den varme bageplade.
  • Skru ovnen ned på 225°C og lad bollerne bage i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og lyder hule.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00