
Græskarsuppe med kokos og et strejf af appelsin
Græskarsuppe med kokos
- 600 g Hokkaido græskar
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. kokos olie native
- karry
- gurkemeje
- 3 cm revet ingefær
- 400 ml kokosmælk
- 600 ml grøntsagsbouillon
- havsalt
- græskarkerneolie
- græskarkerner
- evt. saften fra 1 appelsin
Vask græskaret grundigt og skær det ud i grove tern.
Snit løg og hvidløg og sauter dem i kokosolie.
Tilsæt græskar, karry, gurkemeje og ingefær - lad det stege i nogle minutter ved jævn varme.
Tilsæt kokosmælk og bouillon - lad retten simre i ca. 15 minutter.
Blend suppen og smag til med salt.
Pynt med græskarkerner og græskarkerneolie.
Før servering ka der tilsættes saft fra 1 appelsin. Appelsinjuicen giver suppen en behagelig frisk og frugtagtig smag.