Sorghum pandekager
Lækre, luftige og glutenfri pandekager lavet på sorghummel og med kærnemælk
Ingredienser
- 205 g sorghummel
- 2 spsk sukker
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 4 spsk smør
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 tsk vanilje ekstrakt
- 2 store æg
- 1,2 dl vand
Sådan gør du
- Bland sorghummel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
- Smelt smørret og bland det med kærnemælk, vanilje ekstrakt, æg og vand og pisk det godt sammen.
- Lav nu en fordybning i den tørre mix, hæld kærnemælksblandingen i og pisk det godt. Dejen skal kunne hældes men den må heller ikke være for tynd. Du kan altid tilsætte en smule vand, hvis dejen er alt for tyk.
- Opvarm en pande og kom fedtstof herpå, hæld nu ca. 0,6 dl dej på panden.
- Steg pandekagen på den ene side, til der kommer små bobler og vend den og lad stege færdig. Hvis pandekagen bliver for mørk, kan du skrue lidt ned for kogepladen.
- Læg de færdige pandekager på en tallerken og dæk med sølvpapir, eller kom dem i ovnen ved 75°C
- Server pandekagerne med dit yndlings topping - prøv ahornsirup, kokos og hakkede mandler