Sorghum pandekager

Lækre, luftige og glutenfri pandekager lavet på sorghummel og med kærnemælk

Ingredienser

  • 205 g sorghummel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk smør
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 2 store æg
  • 1,2 dl vand

Sådan gør du

  • Bland sorghummel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
  • Smelt smørret og bland det med kærnemælk, vanilje ekstrakt, æg og vand og pisk det godt sammen.
  • Lav nu en fordybning i den tørre mix, hæld kærnemælksblandingen i og pisk det godt. Dejen skal kunne hældes men den må heller ikke være for tynd. Du kan altid tilsætte en smule vand, hvis dejen er alt for tyk.
  • Opvarm en pande og kom fedtstof herpå, hæld nu ca. 0,6 dl dej på panden.
  • Steg pandekagen på den ene side, til der kommer små bobler og vend den og lad stege færdig. Hvis pandekagen bliver for mørk, kan du skrue lidt ned for kogepladen.
  • Læg de færdige pandekager på en tallerken og dæk med sølvpapir, eller kom dem i ovnen ved 75°C
  • Server pandekagerne med dit yndlings topping - prøv ahornsirup, kokos og hakkede mandler