Glutenfri sorghum pandekager

17 jun 2021 | Bagværk, Dessert, Glutenfri, Opskrifter

 

Vores opskrift til glutenfri sorghum pandekager er et must try! De er så nemme at lave og så bliver de dejlig luftige – lige som en pandekage skal være. Vi har brugt vores Sorghum mel som, udover til pandekager, også er god til særligt brød, kager og tærtebunde. Vores glutenfri sorghum pandekager kan spises som de er, men ellers er de rigtig gode med flormelis, syltetøj, chokolade eller is til.

Sorghum pandekager

Lækre, luftige og glutenfri pandekager lavet på sorghummel og med kærnemælk

Ingredienser

  • 205 g sorghummel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk smør
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 2 store æg
  • 1,2 dl vand

Sådan gør du

  • Bland sorghummel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
  • Smelt smørret og bland det med kærnemælk, vanilje ekstrakt, æg og vand og pisk det godt sammen.
  • Lav nu en fordybning i den tørre mix, hæld kærnemælksblandingen i og pisk det godt. Dejen skal kunne hældes men den må heller ikke være for tynd. Du kan altid tilsætte en smule vand, hvis dejen er alt for tyk.
  • Opvarm en pande og kom fedtstof herpå, hæld nu ca. 0,6 dl dej på panden.
  • Steg pandekagen på den ene side, til der kommer små bobler og vend den og lad stege færdig. Hvis pandekagen bliver for mørk, kan du skrue lidt ned for kogepladen.
  • Læg de færdige pandekager på en tallerken og dæk med sølvpapir, eller kom dem i ovnen ved 75°C
  • Server pandekagerne med dit yndlings topping - prøv ahornsirup, kokos og hakkede mandler

Du kan altid finde vores produkter på vores hjemmeside eller hos den lokale Biogan forhandler.Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om vores opskrift på disse pandekager, så efterlad gerne en kommentar.

Leder du efter andre lækre opskrifter? Du kan altid finde inspiration og opskrifter lige her.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering