Glutenfri sorghum-mandel småkager

Lækre glutenfri småkager med sesam lavet på sorghummel og mandelmel

Ingredienser

  • 1,2 dl smør (blødt)
  • 1,2 dl kokosblomstsukker
  • 2 æg (hvide og blomme skilt fra hinanden)
  • 3,5 dl mandelmel
  • 2,4 dl sorghummel
  • 0,3 dl majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk sort sesam

Sådan gør du

  • Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Skil hviderne fra blommerne.
  • Tilsæt æggehviderne til sukker-smør blandingen og pisk det godt
  • Bland nu sorghummel, mandelmel, bagepulver, natron, salt og majsstivelse i en anden skål.
  • Forsigtigt bland de tørre ingredienser i den våde blanding, mix til du har en dej. Hvis dejen er for blød, kan du komme den i fryseren i 30 min.
  • Forvarm ovnen til 175°C
  • Form dejen til en land pølse og skær stykker der er på størrelse med en valnød.
  • Flad dem ud, så de får en rund småkageform. Placer dem på en bageplade med bagepapir
  • Pisk æggeblommerne så de bliver flydende og pensel nu småkagerne med blommerne
  • Kom bagepladen med småkagerne i ovnen og bag dem i 10 minutter.
  • Efter de 10 minutter tager du kagerne ud af ovnen. Nu skal de pensles med æggeblomme igen, men også drysses med sesam. Da småkagerne er varme, skal du efter hver småkage du har penslet drysset med sesam og trykket dem let ned i kagen.
  • Bag nu igen småkagerne i ovnen, denne gang i 7 minutter
  • Fjern bagepladen fra ovnen og lad dem køle helt ned.