Glutenfri boller med sorghum - og teffmel

Boller med højt fiberindhold
Forb. tid1 t 50 min
Ret: Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 tsk honning
  • tsk æblecidereddike
  • tsk groft salt
  • 100 g teffmel
  • 250 g sorghummel
  • 50 g majsmel
  • 60 g chiafrø
  • 50 g hørfrø
  • 30 g loppefrøskaller
  • 50 g tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Rør vand, gær og honning sammen og lad det stå nogle minutter
  • Kom de tørre ingredienser i skål for sig, og bland dem godt
  • Rør æblecidereddiken i gær-blandingen, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med håndmixer elller røremaskine - gerne i 5-10 min til dejen er jævn og blød
  • Lad dejen hæve i 45 min
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10-12 stykker. Form hver stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  • Tænd ovn på 225 grader
  • Pensel bollerne med vand og drys dem med hvide- eller sort sesamfrø
  • Bag bollerne i ca. 15-18 minutter
  • Lad dem køle af på en rist inden servering