Glutenfri boller med sorghum - og teffmel
Boller med højt fiberindhold
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 30 g gær
- 6 dl lunkent vand
- 1 tsk honning
- 1½ tsk æblecidereddike
- 1½ tsk groft salt
- 100 g teffmel
- 250 g sorghummel
- 50 g majsmel
- 60 g chiafrø
- 50 g hørfrø
- 30 g loppefrøskaller
- 50 g tørrede tranebær
Sådan gør du
- Rør vand, gær og honning sammen og lad det stå nogle minutter
- Kom de tørre ingredienser i skål for sig, og bland dem godt
- Rør æblecidereddiken i gær-blandingen, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med håndmixer elller røremaskine - gerne i 5-10 min til dejen er jævn og blød
- Lad dejen hæve i 45 min
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10-12 stykker. Form hver stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 min.
- Tænd ovn på 225 grader
- Pensel bollerne med vand og drys dem med hvide- eller sort sesamfrø
- Bag bollerne i ca. 15-18 minutter
- Lad dem køle af på en rist inden servering