Glutenfri æblekage med mandel- og kokosmel

Smagsfuld æblekage uden gluten
Forb. tid50 min
Ret: Dessert, Snack, Tilbehør
Antal: 1 bradepande

Ingredienser

Kagedej

  • 125 g smør
  • 4 stk æg
  • 50 g kokosmel
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk johannesbrødkernemel
  • 100 g kokosblomstsukker
  • 1 knivspids fint havsalt
  • 1 tsk vaniljepulver

Topping

  • 4 stk æbler
  • 1 stk citron saften heraf
  • 1 tsk kokosblomstsukker
  • 50 g mandelsplitter

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 C
  • Kom bagepapir i en bradepande eller springform
  • Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde, og lad det køle af
  • Skær æblerne i tyndeskiver og kom citronsaft henover dem, og stil dem til side
  • Bland æg, sukker og salt med en håndmixer i 5 minutter. Tilsæt det smeltede smør og rør igen
    Rør kokosmel, mandelmel, johannesbrødkernemel, vaniljepulver og kanel sammen i en skål og tilsæt det til kagedejen.
  • Spred kagedejen ud i bradepanden
  • Fordel æbleskiverne på toppen og drys med sukker og mandelsplitter
  • Bages i ovnen i 30-35 minutter til kagen er gylden på toppen
  • Afkøl kagen
  • Kan serveres portionsanrettet evt. med en skefuld creme fraiche