Energibarer med yacon sirup
Antal: 8 stk.
Ingredienser
- 50 g medjoul dadler
- 60 g cashew- eller mandelsmør
- 40 g yacon sirup
- 15 g kokos mild (Neutral)
- 100 g havregryn
- 60 g hakkede ristede pekannødder
- 60 g hakkede ristede pistacienødder
- 50 g friske eller frosne hindbær (optøet)
- 10 g tørrede hindbær (stykker eller pulver)
- 5 g chiafrø
- 30 g tørrede abrikoser (hakket)
- 1 knivspids salt
Til topping (valgfri)
- 40 g cacaonibs
- 15 g yacon sirup
- 20 g hakkede pistacienødder
Sådan gør du
- Start med at blande dadler, cashew smør, yacon sirup og friske hindbær i en foodprocessor, indtil du har en tyk og klæbrig masse.
- Hæld dejen over i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
- Rørgodt rundt, brug evt. dine hænder til at ælte ingredienserne godt sammen.
- Lad blandingen tykne i15 minutter.
- Beklæd en firkantet springform med bagepapir og kom dejen i.
- Tryk godt og glat overfladen med en silikonespatel eller lignende.
- Sæt dejen i fryseren i et par timer.
- Tag den frosne blok ud af kageformen og skær den i 8 rektangulære stænger.
- Smelt cacaonibs over et vandbad og tilsæt derefter yacon sirup.
- Rør godt rundt til du har en lind konsistens.
- Dyp nu toppen af hver frossen energibar i chokoladen og drys med hakkede pistacienødder.
- Lad barerne tørre før servering.
- Opbevares i køleskabet i op til 1 uge eller i fryseren i op til 2 måneder.