Energibarer med yacon sirup

Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 50 g medjoul dadler
  • 60 g cashew- eller mandelsmør
  • 40 g yacon sirup
  • 15 g kokos mild (Neutral)
  • 100 g havregryn
  • 60 g hakkede ristede pekannødder
  • 60 g hakkede ristede pistacienødder
  • 50 g friske eller frosne hindbær (optøet)
  • 10 g tørrede hindbær (stykker eller pulver)
  • 5 g chiafrø
  • 30 g tørrede abrikoser (hakket)
  • 1 knivspids salt

Til topping (valgfri)

  • 40 g cacaonibs
  • 15 g yacon sirup
  • 20 g hakkede pistacienødder

Sådan gør du

  • Start med at blande dadler, cashew smør, yacon sirup og friske hindbær i en foodprocessor, indtil du har en tyk og klæbrig masse.
  • Hæld dejen over i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Rørgodt rundt, brug evt. dine hænder til at ælte ingredienserne godt sammen.
  • Lad blandingen tykne i15 minutter.
  • Beklæd en firkantet springform med bagepapir og kom dejen i.
  • Tryk godt og glat overfladen med en silikonespatel eller lignende.
  • Sæt dejen i fryseren i et par timer.
  • Tag den frosne blok ud af kageformen og skær den i 8 rektangulære stænger.
  • Smelt cacaonibs over et vandbad og tilsæt derefter yacon sirup.
  • Rør godt rundt til du har en lind konsistens.
  • Dyp nu toppen af hver frossen energibar i chokoladen og drys med hakkede pistacienødder.
  • Lad barerne tørre før servering.
  • Opbevares i køleskabet i op til 1 uge eller i fryseren i op til 2 måneder.