Cashew ost vendt i urter

Blød og cremet vegansk ost
Forb. tid1 t 15 min
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 30 g gærflager
  • 75 g usaltede cashewnødder
  • 2 spsk agar agar
  • 1/3 tsk hvidløgspulver
  • 3/4 tsk havsalt
  • 2 spsk citronsaft
  • 150 ml vand
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Tip: Læg cashewnødderne i blød lidt, så er de nemmere at blende.
    Kom alle ingredienserne i en blender, og blend til du får en glat blød masse.
    Kom blandingen i pande og varm det op under omrøring. Efter et par minutter ændre konsistensen sig til en tyk pasta.
    Kom massen i en skål med den ønskede form (rund, firkantet m.v.) og fordel det i et jævnt lag.
    Kom det på køl i en times tid eller til det er helt afkølet.
    Drys en tallerken med en krydderiblanding som fx herbes de provence, og vend osten i blandingen til alle sider er dækket.
    Spis osten på et stykke brød eller knækbrød.