Æblekage med mandel- og kokosmel

Lækker æblekage med masser af smag
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dessert, Snack
Antal: 1 bradepande

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 4 stk æg
  • 100 g kokosblomstsukker
  • 1 knivspids fint salt
  • 50 g kokosmel
  • 100 g mandelmel
  • 1/2 tsk johannesbrødkernemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kanel

Topping

  • 4 stk æbler
  • 1 stk citron
  • 1 tsk kokosblomstsukker
  • 50 g mandelsplitter

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Smelt smør ved svag varme i en lille gryde, og lad det køle af
    Kom bagepapir i bradepanden
  • Skær æblerne i tynde skiver og kom citronsaft hen over og stil dem til side
  • Kagedej:
    Bland æg, sukker, salt med en håndmixer i 5 minutter. Tilsæt smeltet smør og rør igen. Rør kokosmel, mandelmel, johannesbrødkernemel,vaniljepulver og kanel sammen i en skål og tilsæt det i kagedejen
  • Fordel kagedejen ud i bradepanden. Fordel æbleskiverne på toppen og drys med sukker og mandel splitter
  • Bages i 30-35 minutter til kagen er gylden
  • Afkøl kagen og server den evt. med en skefuld cremefraiche