Total:0,00 DKK 
Ingen varer i kurven
Gå til kurven
Log ind Klik her, hvis du har glemt din adgangskode

Biogan – Båret af begejstring for økologi

Velkommen til en eventyrlig verden af økologisk mad. Biogan er en engrosvirksomhed med et bredt og alsidigt udvalg af økologiske fødevarer fra alverdens lande.

Begejstring er ofte drivkraften, når mennesker griber muligheden for at skabe noget nyt og spændende. Det var også tilfældet for direktør og virksomhedsejer Anders Kok, da han i 1995 fik idéen til Biogan.   
Dengang arbejdede den handelsuddannede Anders Kok med import og eksport af chokolade og slik, og i den forbindelse mødte han en producent af økologisk chokolade. 
Smagen af chokoladen, der var fremstillet helt uden brug af kemi, kunstige farver og tilsætningsstoffer, var ikke kun god. Den blev en skelsættende oplevelse for Anders Kok, som hidtil udelukkende havde handlet med konventionel konfekture. Pludselig fik han indblik i en ny verden, hvor produkterne blev produceret på en helt anden måde, end han hidtil havde oplevet. 
Anders Kok blev begejstret for økologi, og samtidig kunne han se forretningsmuligheder i økologien. Han ville skabe et økologisk handelshus. Hurtigt blev køb og salg af chokolade og vingummi fyldt med E-numre skiftet ud med jagten på økologiske fødevarer, som han ville importere og sælge, og i august 1996 grundlagde Anders Kok sammen med sin hustru, Connie, Biogan.

I begyndelsen var det et enmands-firma, hvor Anders Kok havde kontor hjemme i privaten og et lager i Aarhus-forstaden Skødstrup. Inden længe blev Connie en del af virksomheden, og igennem alle årene og den dag i dag, er det hende, kunderne møder i telefonen, når de ringer til Biogan.

De første varer, Biogan solgte, var mælk, kartofler og gulerødder, og snart begyndte firmaet at importere pasta, ris og tomatprodukter. Udvalget af økologisk mad var hverken stort eller alsidigt dengang, men Anders Kok var ivrig gæst på messer i ind- og udland, hvor han var på udkig efter både økologiske basisvarer og nye og spændende smagsoplevelser med økomærke. 

 

 

 

 

Lige fra begyndelsen har Biogan løbende udvidet sortimentet i et tæt samarbejde med sine kunder. En af grundstenene i Biogan er nemlig, at man ikke blot lytter til kunderne, virksomheden handler også efter kundernes ønsker og går på jagt efter de produkter, som kunderne spørger efter. Det tætte samarbejde har resulteret i, at Biogan i dag kan tilbyde omkring 800 fødevarer til det økologiske køkken.
Udvalget omfatter cirka 90 procent kolonialvarer lige fra majsmel og hirsemel til blommeketchup og havtornvin. De sidste 10 procent af sortimentet er frosne bær og grøntsager, trævarer som børster og køkkenredskaber samt papirvarer til det miljøvenlige kontor.
Alle disse varer står nu på lageret på Møgelbakken 5 i Lystrup, hvor Biogan i dag har sit domicil. Det var i år 2000, at Biogan flyttede til den adresse, og siden da har virksomheden knopskudt et par gange for at få mere plads til pakkerier. Det holder nemlig omkostninger nede, når Biogan selv ompakker en del af sortimentet som for eksempel rosiner, ris og rug fra store sække til mindre portioner, og dermed kan Biogan leve op til sit eget motto om at sælge økologi til dagligdagspriser.

Kundegruppen omfatter helsekostbutikker, udvalgte supermarkeder, grønthandlere, delikatesse-butikker, catering-grossister, specialbutikker og producenter som for eksempel bagerier. Specialbutikker er primært økologiske butikker, helsekostbutikker, gårdbutikker samt dagligvarebutikker som ønsker et interessant alternativt sortiment af økologiske fødevarer. Biogan tilbyder et alsidigt sortiment som er med til at gøre den enkelte butik til et mere interessant indkøbssted for kunderne.

Biogan tilbyder økologiske produkter af god kvalitet til priser som giver muligheder for vores forandlere i forhold til at kunne tilbyde kunderne spændende og konkurrencedygtige varer.
Biogan leverer et totalsortiment – se venligst nærmere under de enkelte produktgrupper.

Det stigende antal af kunder og den positive vækst har naturligvis også smittet af på antallet af medarbejdere, og i dag beskæftiger Biogan 10 personer. 

 

KONXION A/S